Lona High Quality Vogel Meelwormen Gedroogd Gedroogde Meel Wormen Vogels
Artikelnummer: 9783841287311 OverzichtHoge kwaliteit gedroogde meelwormen voor roodborstjes, lijsters, koperwieken, merels etc.
Deze Lona High Quality Meelwormen zijn speciaal geselecteerd als lekkere, proteïnerijke voedselbron voor allerlei tuinvogels zoals merels, lijsters, roodborstjes, goudvinken, staartmezen, winterkoninkjes, kramsvogels, koperwieken etc. Meelwormen zijn, anders dan de naam doet vermoeden, geen echte wormen maar larven van de meeltor. Deze hoge kwaliteit meelwormen worden gekweekt op plantaardige, pesticiden vrije voeding en zijn dus veilig in gebruik. Deze gedroogde meelwormen zijn niet alleen gezond en lekker; ze bevatten ook veel energie en de boordnodige proteïne. Wanneer je de gedroogde meelwormen in een laagje water legt, worden ze weer zacht en daarmee extra aantrekkelijk voor de vogels. Deze overheerlijke meelwormen kunnen het gehele jaar door onbeperkt gevoerd en gegeten worden door onze gevederde vrienden in en om de tuin. ’s Winters kunnen de vogels energie halen uit de natuurlijke vetten in de meelwormen en in het voorjaar zijn de proteïnes een supergoede voedingsbron voor het grootbrengen van hun jongen. Bijvoeren met meelwormen is niet alleen erg leuk, het is ook nog eens heel goed voor de vogels!
Beste kwaliteit gedroogde meelwormen zonder bestrijdingsmiddelen
Product: Lona High Quality Meelwormen
Gewicht: 275 gram
Ingrediënten: meelwormen gedroogd
Analytische bestanddelen: 50,1% Proteïne, 30,4% ruw vet, 10,4% Koolhydraten, 6,1% Ruwe vezels, 5,9% vocht en 3,2% ruwe as
- Zonder bestrijdingsmiddelen gekweekt
- Hoog eiwitgehalte
- Bevat essentiële vetten
- Goede kwaliteit!
- Gemakkelijk
- Lekker & gezond
- Geschikt als vervanger van levende meelwormen
- Voor allerlei tuinvogels zoals merels, lijsters, roodborstjes, goudvinken, staartmezen, winterkoninkjes, kramsvogels, koperwieken
Help de vogels de winter door na koude, moeilijke nachten
Wist je dat kleine tuinvogels bij vorst in één nacht wel 10% van hun lichaamsgewicht kunnen verliezen?! Het is daarom noodzaak voor onze gevederde vrienden om in de winter hun vetreserves zo snel mogelijk weer aan te vullen. Aangezien er ’s winters vaak nauwelijks natuurlijk voedsel te vinden is voor ze, bijvoorbeeld omdat er een laag sneeuw ligt, zullen ze het voer dat wij mensen ze voorschotelen dankbaar tot zich nemen. Het best kun je de tuinvogels ’s ochtends voeren, zodat ze gedurende de dag aan kunnen sterken. Gebruik bij voorkeur kwalitatief, energierijk voedsel, zoals oliehoudende zaden, zonnebloempitten en pinda’s. Gedroogde meelwormen zijn rijk zijn aan eiwitten en vetten en vormen een geweldige bron van energie zijn voor vele vogels Deze Lona kwaliteitszaden zijn onder andere zeer aantrekkelijk voor: roodborstjes, mezen, mussen, spechten, vinken, merels etc. Wanneer je deze smakelijke zaden aanbiedt op een plaats in de tuin die goed zichtbaar is, heb je altijd goed zicht op de prachtige tuinvogels die op de aangeboden lekkernijen af zullen komen. Zo help je op een leuke manier de vogels de winter door!
Vogels gebruiken het hele jaar door energie
Tuinvogels gebruiken gedurende het grootste deel van het jaar veel energie. In de herfst eten ze veel om vetreserves op te bouwen voor de komende winter. ’s Winters hebben ze erg veel energie nodig om warm te blijven en in het voorjaar moeten ze alle zeilen bijzetten om eieren te leggen en hun jongen groot te brengen. In deze periode zijn ze het meest gebaat bij proteïnerijk voedsel, zoals rupsen, insecten en meelwormen. Zolang je het juiste voer gebruikt hoef je niet bang zijn dat je te veel voert; een vogel zal zich van nature niet overeten en laat het voedsel liggen als hij het niet meer nodig heeft. Je kunt vogels dus in principe het hele jaar door bijvoeren als je dat wilt. Let wel op dat je geen voedsel aanbiedt waar (veel) zout in zit, want dat is ongezond voor vogels. Vogelpinda’s, vogelpindakaas, zaden, meelwormen, vetbollen, zonnebloempitten etc. zijn allemaal geschikt als voer. Zolang de tuinvogels open water vinden in de natuur, mag je ze ook water aanbieden in de tuin. De vogels mogen ook naar hartenlust badderen in het water; omdat hun veren zijn ingevet zal het water en weer vanaf glijden en niet vastvriezen. Wanneer het te hard vriest en ze geen sneeuw kunnen oppakken, kun je wat ijssnippers of -schaafsel in een bakje doen, dan kunnen ze dat gebruiken om vocht aan te vullen. Let op; voeg nooit zout of suiker toe aan het water! Zout is ongezond en suikerwater blijft aan hun veren plakken. Geef ook nooit melk!